Jarchitecture is a Melbourne based studio that creates dynamic architecture throughout Victoria

01.jpg

NEW RESIDENTiAL

23.jpg

MULTI-RESIDENTIAL

 

ENTRY.jpg

EXTENSIONS

 

A solid black box expands out of the ground from nothing into a duality of aspect and function, picking up more materials as it expands toward French Island and Western Port Bay. The top storey acts as a self-sufficient lookout for when it is in use by a single couple, while downstairs acts as a family extension, with focus placed on play around the pool, spa, barbeque deck and cinema. Upstairs is decadent in its finishes and complex plan while downstairs is laid out and finished more simplistically; there is a play off between warm rustic materials and contemporary innovative decadence.

COMPLETED 2015

Photos by Shannon McGrath

 

This development of two townhouses sits within a quiet cul-de-sac on one side and the beach on the other. Given the incredible site, the design is squeezed at one end and expands toward the views. As a response to the harsh environment at the site, the materials palette works on the premise of 'tough on the outside, soft on the inside'; external materials are raw, robust and no maintenance, while the interior is soft on the eye and to the touch.

COMPLETED 2017

Photos by Alex Reinders

 

...

CONCEPT PHASE

This new Jarchitecture development is located in Bonbeach and offers great views over the Patterson River. With this design, Jarchitecture aims to offer a clean yet carefully detailed aesthetic with special focus placed on plants and filtered light. This design aims to sooth, with it's soft curves and carefully designed introverted and extroverted spaces.

Watch this space for further progress.

 

This large renovation in the hills of Beaconsfield doubles the floor area for a growing family. The design is oriented to sit within planning restrictions, for maximum exposure to the surrounding landscape and light while turning it’s back to nearby properties. This house is designed for play with multiple breakout zones, significant outdoor areas and storage for big boys toys.

CONCEPT PHASE

This Jarchitecture renovation project is located in Edithvale and offers great views to Edithvale Beach. The clients requested a clean contemporary design with modest palette and maximized views to the water. The dwelling has been transformed from a weatherboard pitched roof design with meager appearance to a multi-faceted diffused design that gives the home an assured presence.

DOCUMENTATION PHASE

A steeply sloping site, surrounded by trees in Ringwood, is the location of this proposal for a new three bedroom dwelling. The two volumes are cut back into the ground and are separated by a large central courtyard and pool. This pool-centric design allows for an abundance of natural light and complete engagement with the surrounding landscape. The textured brick and corten steel material palette is both tactile and robust.

DESIGN DEVELOPMENT PHASE